GØGLERNES NAT

En virkelig ’unplugged’ CD fra Folkemusikforlaget MUSIKPRES

 

Dette er en ny og gammeldags ’skive’ – virkelig ’unplugged’. Alt er indspillet 100% som det var, intet er lagt til eller trukket fra. CD’en har et iørefaldende lydbillede samtidig med at den er en autentisk gengivelse af en særegen dansk musikkultur, som ikke er blevet foreviget før. Den har humor og alvor og et spændende forløb ligesom en kabaret-aften i gøglerteltet med sprechstallmeister og det hele.

Gøglernes Nat forsøger at samle noget af musikken fra de gøglergrupper, som er vokset frem i Danmark i løbet af de sidste 25 år, men samtidig er CD’en en hyldest til de rejsende og til de ’gamle’, som kom før os.

   Idéen til indspilningerne kom efter en afsluttende nat på Gøglerfestivalen i Thisted i 1996, hvor gøglerne havde hygget sig, spillet, sunget og optrådt for hinanden. Da vi så tidlig om morgenen var et par stykker, der smed instrumenterne ind i en gammel bus og kørte til et job i København, havde vi stadig den ’høje’ stemning i os, og snakken kom ganske naturligt ind på, at forevige stunder som den vi kom fra mens miljøet stadig var levende. Men det tog tid…dels at skaffe penge, dels at få folk med på idéen og dels at finde tid og sted, hvor folk kunne mødes - samtidig.

   Det lykkedes endelig i maj 1999 år på Cirkus Krones skole i Hårup, og i det følgende år blev en del andre indspilninger lavet eller samlet op, og så har det taget endnu et år at få det udgivet.

   Som en del af hyldesten til ’de gamle’ fungerer den nu afdøde skaber af Cirkus Krone, Regner Thierry som rekommandør på en del af CD’ens numre, ligesom hans kone, Ebba Thierry afslutter den.

På Cd’en medvirker folk fra følgende grupper:

·         A’kadabra: Jan ’Ømfod’ Møller, Ditte Vestergaard, Lotte Kielberg, Grev Lyhne, Jacob ’Bas’ Meinert og Dr. Bo.

·         Cirkus Krone: Regner Thierry og Ebba Thierry

·        Cirkus Mongo: Tonny Trifolikum og Michael West (’Westus Verdensfjern’)

·         Cirkus Skunk: David ‘Skunk’ Ochoa.

·         Cirkus Tusindben: Herman Hermanitto, Lone Frederico, Hjalmar Christensen (Tjalmar) samt Jan Irhøj.

·         De Splittergale: Mathilde Vendelbo, Johan Plesner, Jacob ’Harmonika’ Hogrebe og Dennis Mogensen.

·         Fru Doras Omkringfarende Cirkusvarieté: Janne Kofoed og Marie Netterstrøm.

·         Habatusa: ’Smile’ Søren Plum, ’Gade’ Jørgen Grønning og Jens Villy Pedersen.

·         Truppo Trotto: Maria Havndrup, Carsten ‘Como’ Breuning og Morten Pedersen.

Samt følgende musikere:  Carsten ’Hønsehus’ Hentze, Ole Jensen og Benny E. Andersen.