Morsø Folkeblad d. 8. September 2001.

Gøglernes uge på 10`eren

Børnehavebørn fik lov at overvære "Cirkus Hættemåges" sjove forestilling på 10´eren efter en lærerig emneuge om gøgl.

 

Af Anne-Mette Riis              

 

Hvor er det ærgerligt, det bare er slut nu, kom det som et dybt suk fra Mette Bladt, med renskurede kinder, der hvor klovnesminken kort forinden havde siddet.

Den forgangne uge, som har stået i gøgleriernes tegn, har været rigtig god. Ja, mere til, og mundede i går formiddags ud i en flot forestilling med børn og pædagoger fra Dueholm Børnehave og Marollebo på tilskuerrækkerne.

Her var alt, hvad en cirkusforestilling bør indeholde:

masser af klovner, bomstærke mænd med henrivende assistenter, her var jonglører og akrobater og en ildsluger. Ja selv en veldresseret hund.Her var »De lede fra Nørre Snede«, som kørte på et-hjulet cykel og blev barberet med en osende og larmende motorsav, her var »De flyvende læger fra Aserbadjan« der kørte på rulleskøjter i rasende fart og en kvindelig fakir, der lå på tegnestifter med bar ryg og sin makker siddende på maven. Her var den stærke mand, der fik hamret en stor haveflise over på maven. Og Alfredo, der stod barfodet på glasskår, mens han prøvede at forhindre den krølhårede klovn i at stjæle opmærksomheden med sit stå-på-knivskarpe-cornflakes-nummer.

 

- Da de sagde, vi skulle have gøgleruge, tænkte jeg først at det da var for latterligt. Men det har virkelig været sjovt, fortæller Mette Bladt. Hun sidder sammen med Rasmus Ustrup, Anders Larsen og Tina Snedker, lidt vemodige over, at ugen er omme, men også stolte over, at forestillingen gik så godt, og over den ros de to freelancegøglere overdængede hele holdet med. Både for deres sammenhold, og den måde de har arbejdet på hele ugen igennem. Men især for deres flotte kontakt med publikum under forestillingen.

Gøglerne, der lyder navnene Jan og West, brugte ugens første to dage på at øve de forskellige genrer inden for gøgleriet med de 69 elever på 10´eren.

- Det ser så let ud, men meget af det er faktisk rigtig svært, når man selv skal prøve, måtte Rasmus og Anders sande. Selv om opgaverne efterhånden blev fordelt efterlyster og evner, måtte alle igennem forsøg med klovnerollen og vise klovnerier for de andre fra klassen.

- Jo, vi har skullet udfordre os selv, siger Rasmus. Men det var nu både sund og lærerigt, mener han og de andre.

- Det kan vi godt bruge, når vi skal fremlægge for de andre i klassen og for lærerne, mener de.

En flok fra Dagcenter Havnen kom for sent til forestillingen og blev pænt afvist ved døren. Det syntes 10 erens elever var både synd og ærgerligt.

Men West trøster dem. For som det er med gøglere er han på vej videre. Faktisk lige over på Dueholmskolen til Morsø Musik- og Teaterfestival, hvor også Dagcentrets brugere vil opleve ham som Westus Verdensfjern. Og her til formiddag kan både han og Jan ses i Cirkus Mondu på Kirketorvet